На 25.02 във FiT CiTY се състоя първия семинар по "балансирано" хранене с д-р Райна Стоянова.

Знаете ли какво всъщност означава "балансирано" хранене?

Знаете ли как здравословното хранене променя живота ни?

Знаете ли как да приготвяте своето меню бързо и здравословно?

Ако се питате как диетолозите съставят своите диети и искате да разберете как функционира метаболизма ви, то заповядайте на нашето обучение-семинар с д-р Райна Стоянова.


Д-р Райна Стоянова е завършила медицина в София през 2011 година.

Опитът и в областта на храненето води началото си от студентските и години. Стажувала е близо до видни имена в сферата на храненето, като: Проф. Готие, Проф. Карел, Проф. Дюкан, както и различни хелтиливинг, кетъринг и уелнес компании, които разширяват погледа и подхода и към пациента. След като завършва, специализира гастроентерология в столичната болница „Лозенец“, където се запознава отблизо с трансплантационната медицина- „вълнуващо преживяване и истински екшън“- разказва тя.

„За мен беше чест и истинско предизвикателство да съм част от екипа на тази иначе спокойна на пръв поглед болница. Там се роди и моята страст към хепатологията. Удивителен е черният дроб – освен че регулира въглехидратната, липидната и белтъчната обмяна, това е и органът с най-добри компенсаторни възможности.“


На въпроса- дали отново би практикувала медицинската професия извън България -тя отговаря: „Разбира се, но сърцето ми, макар и понякога да се отчайва от нашата действителност, си остава тук – в България. И с гордост нося най-българското име.“

В настоящия момент е асистент към катедрата по Клинична фармакология и терапия и е специализант по ендокринология и болести на обмяната в клиниката по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика на болница „ИСУЛ- Царица Йоанна“ .

Провежда консултации и в софийската диагностично-консултативна клиника по спортна медицина и рехабилитация SportMed

Участвала в създаването и развиването на здравословна кетърингова компания с име Happy&Healthy.

В настоящия момент консултира и изгражда хранителни режими за известни кетърингови компании и пише, почти ежедневно, за различни ориентирани към здравето медии.

Хора с различни проблеми – наднормено тегло, диабет, стомашно-чревни заболявания, чернодробни болести, автоимунитет, хранителни разстройства, бъбречни заболявания, както и за тези, които искат да подобрят хранителните си навици и да получат максимална полза от храненето си – вегетарианци и вегани, детокс, джусинг, бодибилдинг, бременни и кърмещи жени са по-голямата част от пациентите, с които се занимава.

Участва в различни проекти, свързани със здравословното и балансирано хранене в страната,обучения и семинари на различни тематики, свързани с храненето.

Научните и интереси са свързани най-вече с храненето при различни заболявания на вътрешните органи и хранене при спортисти, микробиомът, чернодробните заболявания и метаболитният синдром.

Член на Българско дружество по Гастроентерология, Българско дружество по Хранене и диететика, Българското дружество по парентерално и ентерално хранене (BULSPEN), Българското дружество по Ендокринология, Европейската асоциация по кардиология (ESC), Европейската лига по ревматизъм (EULAR), Международната асоциация по Затлъстяване (TOS), Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), Българската фитнес асоциация (BFS).

www.RaynaStoyanova.com

- sports & recreation arena & sports venue тренировки gym/physical fitness center

Monday / Понеделник  -   08:00 - 21:30

Tuesday / Вторник         -   08.00 - 21:30

Wednesday / Сряда        -  08:00 - 21:30

Thursday / Четвъртък   -  08:00 - 21:30

Friday / Петък                 -   08:00 - 21:30

Saturday / Събота          -   10:00 - 17:00

Sunday / Неделя            -   10:00 - 14.00

Национален стадион "Васил Левски"
Бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 38
сектор В, 1164 Борисова градина

София, България

info@fitcity.bg

Tel: +359-879-100 797

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon